сряда, 7 октомври 2015 г.

Let me entertain you, Bucharest!

Най-накрая намерих време, за да ви разкажа за най-вълнуващото нещо, което ми се случи това лято - концертът на Роби Уилямс в Букурещ, част от турнето му Let me entertain you. Винаги съм харесвала песните му, слушала съм много за това как е най-добрия шоумен в света, но това, на което станат свидетел задмина всичките ми очаквания!
Купихме си билети няколко месеца преди събитието, по закона на Мърфи, ги платихме два дни, преди да обявят дата за Spirit of Bourgas. Да пътуваме до Букурещ обаче се оказа прекрасно решение. И така, на 17.07.15 минахме по Дунав мост и не след дълго вече бяхме в Букурещ. Имахме малко време до началото на концерта, за това се настанихме в хотела и почти веднага тръгнахме към мястото. А то какво място - вълшебно - точно пред двореца на Чаушеску. Величествена обстановка обграждаше тълпа от 60 000 души (и да, на концерта на Слави имаше повече).






















Влизането в зоната на концерта беше лесно, за разлика от излизането и най-вече купуването на напитки. Бяха успели да ограничат злоупотребите по баровете за храни и напитки, но това ужасно много натовари хората, които искаха да си вземат нещо. Първо се чакаше на огромна километрична опашка, на която да ти дадат ето такава карта, в която да си заредиш пари.
След това отиваш със заредената вече карта на бара, където се чакаше също средно час и половина, за да си вземеш каквото искаш. Още не беше почнала подгряващата певица (румънка) когато се наредихме на първата опашка, изпуснахме я, изпуснахме и цялото представяне на Lemar и успяхме да се върнем за началото на концерта. Е, повече не се наредихме. 




















Самото шоу беше наистина прекрасно! Роби изпя най-големите си хитове! Сцената, звукът и осветлението бяха на световно ниво, не, че съм очаквала и друго. Най-впечатляващи бяха изпълнението с баща му както и изпълнението на песента Candy с произволно (или не толкова) избрано момиче от публиката. Ето и песните, на които се насладиха всички, които бяха на Piata Constitutiei:

Let Me Entertain You
Rock DJ
Monsoon
Come Undone
(with "I Still Haven't Found… more )
The Road to Mandalay
Minnie the Moocher
(Cab Calloway and His Orchestra cover)
Ignition
(R. Kelly cover) (a capella)
Better Man
(with Pete Conway)
Feel / Wonderwall
(a capella)
Supreme
Lazy Days
(band solo without Robbie)
We Will Rock You / I Love Rock 'n' Roll
No Regrets
Candy
(with Conga outro)
Feel
Millennium
(with "Royals" snippet intro… more )
Kids
(with "Whole Lotta Love" riff intro)
Encore:
Bohemian Rhapsody
(Queen cover)
Freedom 90 / Happy Birthday
(dedicated to George Michael)
She's the One
(World Party cover)
Angels
My Way

Следващите два дни прекарахме като туристи и успяхме да видим някои от най-интересните неща в Букурещ. Много добро решение беше да се качим на туристически автобус, който ни разходи сред прекрасната и величествена (да не кажа грандоманска) архитектура на града. 














Аз толкова много, големи и различни старинни сгради май не съм виждала другаде или поне столицата им е в пъти по-впечатляваща от нашата. Колкото и да ми е неприятно да го кажа, ами по-напред са. Другото, което много ме впечатли и нещо, което си нямаме в София е "стария град" - прекрасен квартал в центъра, извезан от малки тесни улички, които са пълни само и единствено със заведения. През деня мястото е приказно романтично, а вечер бива залято от вълни млади хора, които плъзват и се забавляват цяла нощ.










Прекарахме общо 3 дни в Букурещ и определено не беше достатъчно, за да разгледаме всичко, което си заслужава да се види. От купищата снимки също слагам не повече от 1/3 просто защото наистина са много. Имах занижени очаквания, но останах приятно изненадана от съседите. А концертът на Роби Уилямс беше и още е най-хубавият концерт, на който съм била!




Няма коментари :

Публикуване на коментар