вторник, 7 юли 2015 г.

Семейна почивка в Царево (забележителности)

В тази публикация искам да ви разкажа повече за това къде се забавлявахме (освен на плажа) и кои места в близост до Царево си струва да се посетят. Няма как да не започна със замъка в Равадиново. Това е частен имот, който се намира до Равадиново, но може да бъде посетен по всяко време срещу сумата от 10 лева (за която няма да получите документ). Огромен замък се извисява сред чудни градини и наистина спира дъха още като го видите в далечината.


































Това, което не ми хареса беше, че повече от половината площ на градините бяха недостъпни за моята количка, в замъка не можахме да влезем поради същата причина. Но пък входа за деца е безплатен.

Следващото място, което отидохме да разгледаме беше резерватът Ропотамо. Там отидохме, за да видим водните лилии.




Мястото е много интересно и живописно, навсякъде плуват прекрасни водни лилии, но мен малко ме достраша и едва направих няколко снимки с телефона, докато с другата ръка стисках Антон, който упорито се опитваше да се метне в блатото.

Освен туристическите местенца, не подминахме и някои от най-известните заведения в околността. Първо ви представям новия плажен бар на столичното заведение Патрон. Намира се в Лозенец, точно под Хасиенда. Приятелите ни от Патрон кафе и шот бар ни посрещнаха, както винаги, със свежи шотове с вкус на кафе, ароматно еспресо, поднесено по специален начин и нечовешки вкусен сандвич със свинско. Няма как да сте наблизо и да не отидете да опитате!









Едно от любимите ни местенца за хапване е ресторант Арапя (Бай Джи). Намира се до к-г Арапя. Известен е с това, че Бай Джи (Георги) използва в приготвянето на храната главно собствено производство продукти и месо. Това, което задължително трябва да си поръчате там е скара. Никъде не съм яла по-вкусен телешки стек, вратните пържоли са уникални и дори обикновените кюфтета нямат равни!


телешки стек

Друго хубаво заведение в околността е "При Димо" във Варвара. Много хубавакръчмичка, с уникална обстановка и много вкусна храна. Имаше и децата къде да потичат, тъй като в ранните часове беше спокойно и непълно с клиенти.




Тъй като отскочихме до Лозенец, последно, но не на последно място не мога да не спомена градината на By the way. Много приятно място за чаша свежа напитка с достатъчно място за игра :)

Сигурна съм, че има още много интересни места, на които си струва човек да отиде. Но с близнаци и само за седмица - толкова! :)

Няма коментари :

Публикуване на коментар