сряда, 10 февруари 2016 г.

Мама терапия - проф. Борис Зиновиевич Драпкин

Преди няколко дни попаднах на интересна статия в www.biberonbg.com (сподели я една приятелка) за Мама терапията на проф. Борис Зиновиевич Драпкин. До сега не бях чувала за силата на подобен тип внушения и за това бързам да споделя информацията с вас! Ето и част от статията:


"Майчина хипноза за щастие


Всяка любяща майка може самостойтелно да „заговорничи /внуши/” на своето дете и да му помогне да се справи с всеки проблем и даже с най-тежката болест. Майката за болното дете – това е лекарство по-силно от всякакви таблетки, прахчета и сиропи.

Така смята известният детски психиатър, проф. Борис Зиновиевич Драпкин, създателят на уникалния психотерапевтичен метод за лечение на детски недъзи „МАМА ТЕРАПИЯ”.

В арсенала на детския психоневролог няма много средства за въздействие върху детето: лекарства, хипноза, семейна, групова и игрова терапия. От тези методи дълго време се е ползвал и д-р Драпкин. И в същото време е търсил и други начини за влияние върху психиката на детето – по-ефективни, безопасни, по-широки като спектър на въздействие, съчетаващи в себе си елементи и от внушението, и от семейната терапия. И го открил – внушение чрез гласът на мама!
Ето така се родил нов психотерапевтичен метод. Той е изпробван върху хиляди пациенти и е патентован още през 2001 година, признат е от Руското общество на детските психиатри, преподава се в „Катедрата по детско-юношеска психиатрия, психотерапия и клинична психология”. В разработването на метода са използвани последните достижения на всички психоаналитични направления, разпространени днес на Запад, но по ефективност, методът на Драпкин ги превъзхожда, а като приложение е прост и икономичен!

Препоръки за щастие

Разбирайки, колко е необходим неговият метод на хиляди деца, проф.Драпкин с готовност споделя основните положения. Базовата програма, полезна за всеки, в това число и на здравите деца, се състои от четири блока. Фразите, които трябва да се произнасят не са случайни. Всяка дума е премислена и проверена, така че заменянето разместването им в изреченията не се препоръчва.

И така, 20-30 минути след като детето ви е заспало, майката сяда на неговото креватче с тескта в ръце и чете по три пъти всяка фраза. В началото за себе си, за да се запознае с нея, после мислено. Тези фрази трябва да се четат всеки ден. Колко дълго? 1-2 месеца... Тук всичко зависи от състоянието на детето. Нито високата температура, нито каквито и да било други прояви на болестни състояния у детето не се явяват противопоказания. Но ако самата майка не е във форма – ако е болна, напрегната, раздразнена – тогава сеансът е по-добре да не се провежда. В краен случай може да се проведе от бабата по майчина страна.

1 блок. Витаминът на майчината любов.

С помощта на тези думи майката излива своята любов към детето:
Аз много, много силно те обичам;
Ти си най-скъпото ми и родно нещо, което имам;
Ти си моя родна частичка, родна кръв;
Без теб, аз не мога да живея;
Ние с тати много силно те обичаме.

2 блок. Физическото здраве.

Майката мислено си представя идеалният образ на своето дете. Тук е събрана /заключена/ цялата педиатрия:
Ти си силно, здраво, красиво дете, момченце/момиченце мое;
Ти се храниш добре и затова бързо растеш и се развиваш /тази фраза работипрекрасно. У детето се появява добър апетит/;
Ти имаш силно и здраво сърце, гърди, коремче /произтича пресичане на всички психосоматични заболявания – астма, сърдечни неврози, дискинезия на жлъчните пътища.../ ;
Ти се движиш леко и красиво /пресича всички двигателни нарушения/;
Ти си кален, рядко и малко боледуваш.

3 блок. Нервно-психично здраве.
Ти си спокойно момченце/момиченце;
Ти имаш хубави, здрави нерви;
Ти си търпелив, ти си добър, ти си общителен;
Ти си умно момче/момиче;
Твоята главичка се развива отлично, всичко разбираш и запомняш;
Ти винаги си в добро настроение и обичаш да се усмихваш /ограничаваме детските депресии и цяла група психически нарушения/;
Ти добре спиш /това внушение много бързо започва да действа/;
Ти заспиваш леко и бързо, ти сънуваш само хубави и добри сънища;
Ти си почиваш добре, когато спиш;
Говорът ти се развива добре и бързо.

4 блок. Емоционален ефект, пречистване от болестите /от народната медицина/.
Аз вземам и изхвърлям твоята болест и твоите трудности. /По-нататък майката назовава конкретните проблеми на детето/
Аз вземам и изхвърлям твоят лош сън /ако детето спи лошо/;
Аз вземам и изхвърлям твоите страшни сънища;
Аз вземам и изхвърлям твоята плачнилост;
Аз вземам и изхвърлям твоята неохота за хранене;
Аз много, много силно те обичам – заключителната и най-важна фраза!

Най-важното е винаги да завършваме с уверението в безграничната ни майчина любов. Обърнете внимание: цялата програма е абсолютно позитивна, няма никакво НЕ, вие просто пробуждате в детето желание да бъде добро, щастливо, здраво и затвърждавате увереността му, че това е възможно.
С тези четири блока от фрази, майките могат да внушават на своите деца, без да се боят че ще им навредят, защото в тях има само позитивна постановка за добро развитие и самочувствие. За работа с тези блокове, на майката не е нужен лекарски контрол!"

Пълната статия можете да прочетете тук:

Няма коментари :

Публикуване на коментар