понеделник, 16 ноември 2015 г.

Царевични тиганички

Днес за вечеря приготвих една от любимите рецепти на семейството - царевични тиганички. Въпреки, че ги приготвям често осъзнах, че не съм споделяла с вас тази лесна рецепта и сега реших да ги нащракам и да драсна рецептата, за да можете и вие да им се насладите!
Ето и необходимите продукти:

300гр. кисело мляко;
1 ч.л. сода;
2 яйца;
1 ч.л. сол;
300 гр. брашно;
1 консерва царевица;
мазнина за пържене;

В голяма купа първо разбърквам киселото мляко и содата, докато шупне. След това към тях прибавям разбитите яйца, солта, брашното и царевицата. Получава се рядко тесто, като за палачинки, но с царевични зърна вътре.



















В тиган загрявам няколко лъжици олио и сипвам по една супена лъжица от сместа на няколко места и оформям тиганичките. Пържа на слаб огън (от 9 степени на котлона пържа на 6) за кратко, като често доливам по малко мазнина, защото бързо я изпиват. Сервирам с чеснов сос (много подходящ) и всякакви други сосове, които имам.






















Уверявам ви, че само за няколко минути ще имате бързо и много лесно хапване - вкусът е наистина уникален!

Няма коментари :

Публикуване на коментар