Тайна номер 1: Направих си каймата сама!
Вместо да използвам соевите смеси в пакетче, наречени кайма, нарязах няколко парчета свински врат без кост и го смлях в кухненския робот.
Тайна номер 2:Изпържих плънката до пълна готовност!
Вместо да разчитам само на варенето на сармите, предварително изпържих до пълна готовност смляното месо и ориза (3:1) и овкусих със сол, черен и червен пипер и лъжица лютеница. Готовата плънка оставих да изстине. Изрязах твърдите части на всяко зелево листо и завих сармите.
Тайна номер 3: Варя сармите в гювеч!
Получиха се абсолютно превъзходни сармички, със страхотен вкус на истинско месо и зеле! Поднесени с червено вино и топъл домашен хляб надминават и най-изисканото гурме меню! Гарантирам уникален вкус на любителите на зимните гозби - аз съм от тях!
Няма коментари :
Публикуване на коментар