Набързо накупих буркани и зеленчуци и днес цял ден творих. Направих 6 буркана Царска туршия (камби, моркови, карфиол, краставички и целина) за мъжа ми, тъй като аз не я обичам много. За себе си спретнах 3 буркана кисели краставички и 3 буркана морковчета.
След като напълних и затворих бурканите дойде ред и да ги украся и надпиша. За целта си бях купила страхотен комплект за украса на зимнина, съдържащ картончета, с които да се увият капачките, както и лепящи етикети. Надписах името на туршията и годината на консервиране (не, че не е очевидно) и украсих с картончетата. Получи се наистина много симпатична зимнина. Сега няколко дни ще я разклащам, за да се разтвори добре оцетът, захарта, солта и аспиринчето и да се получи хубава марината.
Ето и рецептите за марината:
За Царска туршия (1л)
1 ч.л. сол
2 с.л. захар
1 аспирин
1 кафена чашка ябълков оцет
За морковчета (1л)
6 с.л. ябълков оцет
2 с.л. сол
1 с.л. захар
сушен копър
За кисели краставички (1л)
1 чаена чаша ябълков оцет
1 с.л. сол
1 с.л. захар
3-4 зърна черен пипер
цвят от копър
Няма коментари :
Публикуване на коментар