сряда, 30 декември 2015 г.

Вторият Рожден Ден на Тони и Марти

Момчетата на мама пораснаха и от вчера са на цели две годинки! И тази година празнувахме у дома с детско парти, малки гостенчета и много забавления! В тази публикация ще ви разкажа как мина най-важният ден от годината за нашето семейство!
Първо трябваше да решим каква да бъде тортата. Миналата година бях много доволна от сладкарница Чочко, за това и тази година се доверихме на тях за тортата. Поръчахме двойна торта (2 х 8 парчета) за деня на празника и единична (1 х 8 парчета) за детската ясла, където ще почерпят на 04.01.2016. Тази година избрахме тортите да са украсени с героите на Baby TV, защото децата много ги гледат и имат любими филмчета.

От торти Чочко не ни разочароваха и тази година! На тортите присъстваха всички любими герои, а пълнежът беше просто разкошен! Общо трите торти (една двойна и една единична) ни струваха 81.00лв или по 3.40лв на парче, което е уникална цена за торта, направена изцяло по наш избор и дизайн!
Тъй като на две години децата вече знаят как да се забавляват, този път решихме да ги изненадаме и с хубава украса и пинята. За целта отидох в един от големите парти магазини, където буквално ми отрязаха главата, но си струваше. Догодина определено ще отделя повече време и ще изработя съответните артикули сама. Но тази година нямах възможност и се наложи да напазарувам украса (флагчета, разни спиралки с висящи герои, надпис Happy Birthday и балони) на стойност 30.00лв, както и да купя готова пинята (празна) за 39.00лв, на всичкото отгоре да я напълня с бонбони или каквото там искам (аз избрах бонбони) за 13.00лв. Та в крайна сметка излязох от магазина с с голяма торба детска радост и над 80.00лв по-бедна.






















Е, струваше си всяка стотинка! Получи се много празнична атмосфера! Пинятата напълних и надписах и също укачих на място.

само една от лентичките отваря пинятата
За разлика от всички други празници у дома (те никак не са малко), този път реших да не приготвям храната, а да я поръчам. Не беше лошо решение, защото първо, целта на събирането не е да се яде, а децата да се забавляват и да играят и второ, така имах повече време за украсата и обстановката. Разбира се, не можах съвсем пък нищичко да не сложа от себе си и спретнах едни бързи домашни брускети с домати, босилек и ленено семе. Станаха чудесни! Масата допълних с три големи пици - маргарита, с шунка и гъбки и пеперони (само две от тях се изядоха), коледни кексчета, различни солетки, за дамите любимото ми малиново вино, за господата Каберне фран.



В уречения час започнаха да идват и първите гости и малките ръчички да гушват подаръци.







След изтощителното отваряне на подаръци и търченето с крясъци из цялата къща, дойде време и за пинятатааааа! Тъй като децата са още малки за този вид, който се удря с бухалки, докато се разпадне, взех такава с лентички. Всяко дете си избира лентичка и я дърпа. Всички лентички се откъсват, само една отваря пинятата и съдържанието се изсипва (обикновено върху лицата на децата, които гледат нагоре към нея). Та снимки от този момент няма, защото бях заета да пазя главите на децата, които като пиленца подскачаха и дърпаха лентичките, които оставаха в ръцете им. Накрая остана само една лентичка, която Антончето дръпна и водопад от десетки видове бонбони и лакомства се изля върху децата. Така пищяха и се радваха, милите. Грабеха и разнасяха насам натам! Много забавно се получи, децата бяха в екстаз! Запазих си конструкцията на пинятата за следващи празници, само трябва да й сложа нови лентички.
След това запалихме и свещичките на тортата, за да ги духнат рождениците.


Веднага след тортата стана време за лягане и малко преди часа на раждане (20:08 и 20:10) и двамата спяха в леглата си, доволни от хубавия празник. За останалите партито продължи!
Благодаря на Венци, Никола, Ива, бебе Симеон, Рони, Ани, малката Ема, Ваня, Стилиян и малкия Александър че бяха част от втория Рожден Ден на Антон и Мартин! На празника ни липсваха Соня, малкия Симеон, Мира, Руси, малкия Александър, малката Никол, Дана и малкия Йордан, Златина и нейния малък Симеон. На всички тях скорошно оздравяване и да, просто сезонът е такъв. Благодаря на всички останали за обажданията, съобщенията и милите пожелания. Дори и само половината от тях да се сбъднат ще съм спокойна за близнаците!


Няма коментари :

Публикуване на коментар