Първоначално купувах сухари за за децата си, но други майки споделиха, че сухарите на пазара съдържат сол, захар и палмово масло и тъй като вкъщи е традиция да ядем домашен хляб реших, че това трябва да важи и за децата ни. Хляба за нас правя в хлебопекарна по рецепта за обикновен бял хляб, но за сухарите се спрях на рецепта за хляб за сандвичи.
Рецепта:
250мл вода
3 с.л. масло
400гр бяло брашно
100гр царевично брашно (аз сложих микс царевица, ориз, елда)
1 ч.л сол (аз не сложих)
3 с.л. захар (аз не сложих)
1 и 1/2 ч.л. мая
Продуктите изсипах в тавичката на хлебопекарната в тази последователност и включих програмата за хляб за сандвичи. След 3 часа хлябът беше замесен, втасал и изпечен.
Готовия хляб нарязах на тънки филийки докато е още топъл и сложих да се суши във фурната, като върху решетката постелих хартия за печене (не използвах тава). Настроих на 100 градуса и суших около 2 часа, като периодично обръщах филийките.
Ето го и резултатът - пресни и хрупкави сухари, без сол, захар или други добавки, идеални за моите бебета!
сряда, 3 септември 2014 г.
Домашни бебешки сухари
Изпращане по имейл
Публикувайте в блога си!
Споделяне в X
Споделяне във Facebook
Споделяне в Pinterest
Публикувано от
al.ruseva
в
сряда, септември 03, 2014
Място:
1407 София, България
Етикети:
бебета
,
бебешки сухари
,
бебешки храни
,
близнаци
,
домашни сухари
,
сухари
,
mama dnes
Абонамент за:
Коментари за публикацията
(
Atom
)
Много полезно :) Мерси!
ОтговорИзтриванеМного полезни напътствия и снимки, благодарности и от мен!
ОтговорИзтриванеМоже ли да попитам , фурната на вентилатор на 100 градуса ли включихте :)
ОтговорИзтриванеИзвинете колко време се съхраняват след като са приготвени? Благодаря!
ОтговорИзтриванеАзкупувам по скъпичък ръжен или друг подобен хляб и го суша върху хартия.Бавно ама сигурно.Пълня в платнени торби и зимата има сухари
ОтговорИзтриване