Страници

четвъртък, 11 септември 2014 г.

Бебешка бисквитена торта (с глутен)

бебешка бисквитена торта
Вчера ми беше останало малко свободно време и докато децата спяха реших да им спретна една бърза бебешка тортичка за следобедна закуска. Често правя бисквитена торта за нас и набързо преобразувах рецептата, за да е подходяща за осем месечните ми близнаци. Изрових някакъв пакет детски бисквити, които бях купувала да си чешат венците, но нещо не се получи, и започнах!

За да стане една достоверна бисквитена торта ми бяха необходими бебешки бисквити, крем и някакъв плод, за да има все пак и нещичко полезно. С бисквитите вече разполагах, за плод избрах банан, който нарязах на съвсем тънки резенчета, почти като люспи. Крем си направих като сгъстих чиста вода с царевично нишесте. Избрах една правоъгълна дълбока купичка за съда, в който да редя тортата. Покрих дъното на купата с резенчета банан, отгоре наредих плътно бебешки бисквити и полях обилно с горещ крем. Върху крема наредих отново кръгчета банан, след това отново бисквити и нов пласт крем. Върху последия пласт крем наредих само банани и ги полях отново. Важно е кремът да бъде горещ, за да попие добре в бисквитите и банана. Оставих всичко да се охлади на стайна температура.
След час и половина отлепих тортичката от стените на съда и я обърнах върху чиния. Бисвитите бяха попили много добре, бананите също бяха станали на каша. На вкус се беше получила просто невероятна, въпреки, че нямаше добавена захар или мляко.
Тортата сервирах само намачкана с вилица, но е напълно подходяща за пасиране!

Няма коментари:

Публикуване на коментар